osnovno usposabljanje lastnikov in imetnikov orožja

V našem strelskem klubu preizkus znanja o ravnanju z orožjem ali na kratko orožni izpit ne obravnavamo kot nekakšno "nujno zlo" ali birokratsko oviro na poti do orožja. Poznavanje in stalno prakticiranje varnega ravnanja z orožjem je za vsakega člana SK Sv. Jurij temelj športnega strelstva - naše osnovne dejavnosti, pa tudi vseh drugih dejavnostih, ki so povezane z orožjem. Na našem usposabljanju se boste seveda seznanili z vso orožno in drugo zadevno zakonodajo, s postopki nujne prve pomoči, predvsem pa boste spoznali osnove strelnega orožja. Poleg tega se boste z orožjem naučili ravnati varno, potrudili pa se bomo, da vas dejansko naučimo tudi osnov streljanja, ki so temelj za vsako nadaljnje ukvarjanje z orožjem in strelstvom. Tudi če te osnove že poznate, boste od našega moštva, ki ga sestavljajo priznani inštruktorji, poznavalci orožja, izkušeni tekmovalci in sodniki praktičnega strelstva, prejeli nasvete in namige, s katerimi boste lahko svoje strelsko znanje še poglobili.

 Kdaj bomo izvedli naslednje usposabljanje?       in        Prijava na usposabljanje

Usposabljanja in državni preizkus znanja o ravnanju z orožjem, ki je osnovni pogoj za pridobitev pravice do orožja in orožnih listin, organiziramo in izvajamo periodično, na podlagi prijav. V Celju izvedemo prvi del usposabljanja na Ljudski univerzi (Cankarjeva ulica 1), drugi del pa na strelišču v Rečici pri Laškem (Huda jama 1a), prvi del izrednega usposabljanja v Trbovljah poteka na lokaciji strelišča Agnez ZSČ Trbovlje, drugi del pa na strelišču v Rečici pri Laškem. Druge lokacije so možne na podlagi prijav ali dogovora in so objavljene vnaprej. Za udeležbo je potrebna predhodna prijava. Za vse informacije nas lahko tudi pokličete, na telefon:

 041-821-435 

Usposabljanje traja 15 šolskih ur, praviloma ga izvedemo v dveh dneh, cena znaša 235 evrov. Usposabljanju sledi preizkus znanja pred državno komisijo, običajno na isti lokaciji, 10 dni po zaključenem usposabljanju, cena izpita znaša 110 evrov (če je potrebno izpolnjevanje posebnih zahtev za preprečevanje širjenja okužb, je cena lahko višja). V rednih terminih se usposabljanja izvajajo ob koncih tedna - v soboto običajno izvedemo teoretična predavanja in del praktičnega usposabljanja, v nedeljo pa sledi zaključek praktičnega dela in streljanje na strelišču. Po dogovoru lahko izobraževanje izvedemo tudi med tednom. Vašo prijavo bomo potrdili, o datumu usposabljanja pa vas bomo obvestili po e-pošti ali preko sms sporočila.

Praktični del usposabljanja za preizkus znanja o ravnanju z orožjem smo zasnovali tako, da se lahko tudi popoln začetnik nauči z orožjem ravnati varno. Spoznajte različne vrste nabojev, osnove vzdrževanja orožja, red na strelišču in pravila streljanja. Seznanili se boste z najsodobnejšim orožjem slovenskega proizvajalca Arex in se naučili pravilnih postopkov pri uporabi polavtomatskih pištol ter varnega ravnanja pri odpravi zastojev. Osvojili boste osnove streljanja, kot so pravilna drža orožja, merjenje in sprožanje. Tudi posamezniki, ki so v preteklosti že imeli izkušnje z orožjem, so naše metode in sistematični pristop k učenju ravnanja z orožjem in streljanja ocenili z visokimi ocenami.

Za varnostne službe in pripadnike državnih organov prilagodimo usposabljanje na višji začetni nivo znanja. Višja stopnja usposabljanja vedno vsebuje vse elemente varnega ravnanja z orožjem v kombinaciji z nadgradnjo v praktični uporabi orožja. Program je odvisen od potreb naročnika in stopnje začetnega nivoja znanja udeležencev.

Prijavo na usposabljanja nam lahko posredujete:

Prijava po e-pošti naj vsebuje:

         (izvedba odvisna od št. kandidatov)