osnovno usposabljanje

V našem strelskem klubu preizkus znanja o ravnanju z orožjem ali na kratko orožni izpit ne obravnavamo kot nekakšno "nujno zlo" ali birokratsko oviro na poti do orožja. Poznavanje in stalno prakticiranje varnega ravnanja z orožjem je za vsakega člana SK Sv. Jurij temelj športnega strelstva - naše osnovne dejavnosti, pa tudi vseh drugih dejavnostih, ki so povezane z orožjem. Na našem usposabljanju se boste seveda seznanili tudi z vso orožno in drugo zadevno zakonodajo, s postopki nujne prve pomoči, predvsem pa boste spoznali osnove strelnega orožja. Poleg tega se boste z orožjem naučili ravnati varno, potrudili pa se bomo, da vas dejansko naučimo tudi osnov streljanja, ki so nujna podlaga za vsako nadaljnje ukvarjanje z orožjem in strelstvom. Tudi če te osnove že poznate, boste od naših inštruktorjev, ki so priznani inštruktorji, poznavalci orožja, izkušeni tekmovalci in sodniki praktičnega strelstva, prejeli nasvete in namige, s katerimi boste lahko svoje strelsko znanje še poglobili.

 Kdaj bomo izvedli naslednje usposabljanje?       in        Prijava na usposabljanje

Usposabljanja in državni preizkus znanja o ravnanju z orožjem, ki je osnovni pogoj za pridobitev pravice do orožja in orožnih listin, organiziramo in izvajamo periodično na podlagi prijav. Lokacijo usposabljanja prav tako določimo glede na prebivališča prijavljenih kandidatov. Za vse informacije ali prijavo nas lahko pokličete na telefon:

 041-821-435 

Usposabljanje traja 15 šolskih ur, praviloma ga izvedemo v dveh dneh, cena znaša 235 evrov. Usposabljanju sledi preizkus znanja pred državno komisijo, običajno na isti lokaciji, cena izpita znaša 110 evrov. V rednih terminih se usposabljanja izvajajo ob koncih tedna (v soboto običajno teoretična predavanja in v nedeljo praksa na strelišču), po dogovoru pa jih lahko izvedemo tudi med tednom. Vašo prijavo bomo potrdili, o datumu usposabljanja pa vas bomo obvestili po e-pošti ali preko sms sporočila.

Praktični del usposabljanja za preizkus znanja o ravnanju z orožjem smo zasnovali tako, da se lahko tudi popoln začetnik nauči z orožjem ravnati varno. Spoznajte različne vrste nabojev, osnove vzdrževanja orožja, red na strelišču in pravila streljanja. Seznanili se boste z najsodobnejšim orožjem in se naučili pravilnih postopkov pri uporabi polavtomatske pištole ter varnega ravnanja pri odpravi zastojev. Osvojili boste strelske osnove, kot so pravilna drža orožja, merjenje in sprožanje. Tudi posamezniki, ki so v preteklosti že imeli izkušnje z orožjem, so naš sistematični pristop k učenju varnega ravnanja z orožjem in novo pridobljeno znanje ocenili pozitivno.

Za varnostne službe in pripadnike državnih organov lahko prilagodimo usposabljanje na višji začetni nivo znanja. Višja stopnja usposabljanja vedno vsebuje vse elemente varnega ravnanja z orožjem v kombinaciji z nadgradnjo znanja in spretnosti v praktični uporabi orožja. Program je odvisen od potreb naročnika in stopnje že osvojenega znanja udeležencev.

Prijavo na usposabljanja nam lahko posredujete:

Prijava po pošti ali e-pošti naj vsebuje:

         (izvedba odvisna od št. kandidatov)