V našem klubu preizkus znanja o ravnanju z orožjem ali na kratko orožni izpit ne obravnavamo kot nekakšno "nujno zlo" ali birokratsko "oviro" na poti do orožja. Poznavanje in stalno prakticiranje varnega ravnanja z orožjem je za vsakega člana SK Sv. Jurij temelj športnega strelstva - naše osnovne dejavnosti, pa tudi vseh drugih dejavnostih, ki so povezane z orožjem. Na našem usposabljanju se boste seveda seznanili tudi z vso orožno in drugo zadevno zakonodajo, s postopki nujne prve pomoči, predvsem pa spoznali osnove strelnega orožja. Poleg tega se boste z orožjem naučili ravnati varno, potrudili pa se bomo, da vas dejansko naučimo tudi osnov streljanja, ki so nujna podlaga za vsako nadaljnje ukvarjanje z orožjem in strelstvom. Tudi če te osnove že poznate, boste od naših inštruktorjev, ki so priznani poznavalci orožja, izkušeni tekmovalci in sodniki praktičnega strelstva, prejeli nasvete in namige, s katerimi boste lahko svoje strelsko znanje še poglobili.

 Kdaj bomo izvedli naslednje usposabljanje? 

Usposabljanja in državni preizkus znanja o ravnanju z orožjem, ki je osnovni pogoj za pridobitev pravice do orožja in orožnih listin, organiziramo in izvajamo periodično na podlagi prijav. Lokacijo usposabljanja prav tako določimo glede na prebivališča prijavljenih kandidatov. Za vse informacije ali prijavo nas lahko pokličete na telefon:

 041-821-435 

Usposabljanje traja 15 šolskih ur, praviloma ga izvedemo v dveh dneh, cena znaša 173 evrov za redno usposabljanje. Usposabljanju sledi preizkus znanja pred državno komisijo, običajno na isti lokaciji, cena izpita znaša 80 evrov (v času, ko je potrebno izpolnjevanje posebnih zahtev za preprečevanje širjenja okužb, je cena lahko višja). Ob rednih terminih se usposabljanja izvajajo ob koncih tedna (sobota teorija in nedelja praksa), po dogovoru pa jih lahko izvedemo tudi med tednom. Vašo prijavo bomo potrdili, o datumu usposabljanja pa vas bomo obvestili po običajni ali e-pošti.

Prijava naj vsebuje:
  • VAŠE IME in PRIIMEK
  • NASLOV (poštni ali e-naslov)
  • TELEFONSKO ŠTEVILKO
  • ŽELENI KRAJ USPOSABLJANJA (odvisno od št. kandidatov)
Prijavo na usposabljanje nam lahko posredujete tudi: